18. olimpijski festival dječjih vrtića održan je u Splitu 29. svibnja 2019. godine

U okviru programa Lokalnog sporta Hrvatskog olimpijskog odbora 18. olimpijski festival dječjih vrtića održan je 29. svibnja u Parku mladeži (Hrvatske mornarice 10) s početkom u 9 sati. Festival je održan u organizaciji Splitskog saveza športova i Saveza školskih sportskih društava grada Splita, kao koordinatora.

Na manifestaciji je sudjelovalo 423 djevojčica i dječaka iz splitskih vrtića:

 1. CVIT MEDITERANA, More
 2. CVIT MEDITERANA, Ružmarin
 3. CVIT MEDITERANA, Tempour
 4. ČAROBNI PIANINO
 5. DOBRI 1
 6. DOBRI 2
 7. GRIGOR VITEZ 1
 8. GRIGOR VITEZ 2
 9. MARJAN 1 - Koralj i Veseli dani
 10. MARJAN 2 - Mandalina
 11. RADOST 1 - Latica
 12. RADOST 2 - Petar Pan

Natjecanje se odvijalo u 5 disciplina:
trčanje na 50 metara, štafeta 4x25 metara, bacanje loptice u dalj, skok u dalj i mali nogomet.
Pozdravne govore održali su Mate Omazić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada Splita i Nenad Periš, predsjednik Splitskog saveza športova.

Nakon otvaranja, polaganja olimpijske prisege, paljenja olimpijske vatre i podizanja olimpijske zastave počelo je natjecanje u kojem nije nedostajalo sportskog uzbuđenja kao na pravim olimpijskim igrama.

Svaki je učesnik natjecanja dobio diplomu, majicu i kapu.

Po završetku natjecanja poznati splitski sportaši, nositelji svjetskih i europskih odličja uručili su pobjednicima medalje i pehare.

Cilj ove priredbe je uključenje što većeg broja djece u sportske aktivnosti te ih u ranoj dobi zainteresirati za dugoročno bavljenje sportom.

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Arhiva Novosti 18. olimpijski festival dječjih vrtića održan je u Splitu 29. svibnja 2019. godine