Održana je Javna rasprava - Strategija razvoja sporta grada Splita 2019. – 2027.

U petak, 15.3.2019. održana je Javna rasprava - Strategija razvoja sporta grada Splita 2019. – 2027. Splitski savez športova organizirao u svečanom salonu ŠC Gripe javnu raspravu na temu: Strategija razvoja sporta grada Splita.

Na prvoj javnoj raspravi okupili su se predstavnici raznih sportskih udruga, saveza, Splitskog saveza gluhih, Centra za socijalnu skrb, Kineziološkog, Ekonomskog i Pravnog fakulteta, Visoke škole Aspira, Saveza školskih sportskih društava Grada Splita, Športskog saveza invalida Grada Splita, Javne ustanove športski objekti, osvajači medalja s olimpijskih igara Deni Lušić i Igor Boraska, gradski vijećnici kao i Pročelnik službe za društvene djelatnosti Grada Splita Mate Omazić. Tijekom rasprave najveća polemika se vodila oko vizije Strategije. Predložene su dvije opcije:

  • Split kao grad vrhunskih sportaša u kojem je sport i tjelesna aktivnost korisna za zdravlje način života svih njegovih građana;
  • Split kao grad u kojem je sport i tjelesna aktivnost korisna za zdravlje način života svih građana, a sportski rezultat nije isključivi cilj, već posljedica sustavnog i stručnog rada.

Po pitanju misije ekspertna radna skupina predložila je :

  • Transparentno i učinkovito upravljanje sustavom sporta kako bi svi dionici kontinuirano stvarali preduvjete za razvoj svih pojavnih/organizacijskih oblika sporta.

Kao Generalni cilj predlaže:

  • Unapređenje sustava sporta i tjelesnih aktivnosti korisnih za zdravlje u Gradu Splitu.

Voditelj ekspertne radne skupine prof. Dražen Čular na kraju rasprave pozvao je sve koji se žele uključiti u izradi strategije da na forumu SSS-a na internetskim stranicama daju svoje prijedloge po pitanju vizije i iskažu sve probleme koje imaju.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Arhiva Novosti Održana je Javna rasprava - Strategija razvoja sporta grada Splita 2019. – 2027.