27. izborni kongres Europske gimnastičke federacije (UEG)

U organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza i Gimnastičkog kluba "Marjan"- Split od 28. studenoga do 3.prosinca u hotelu Le Meridien Lav održavao se kongresni tjedan Europske gimnastičke federacije (UEG) sa središnjim događajem - 27. izbornim kongresom 1. i 2. prosinca.

Bio je ovo prvi kongres sportske vrste ikad održan u Hrvatskoj, prilikom kojega se biralo novo vodstvo europske gimnastike. Predsjednika Georgesa Goulzeca zamijenio je Azerbajdžanac Farid Gayibov koji je s 8 glasova nadmašio slovenskog protukandidata Edvarda Kolara. U kongresu je sudjelovalo 50 zemalja s 250 sudionika, a prisustvovali su i brojni gosti - partneri UEG-a.

Svečanom otvaranju Kongresa obratili su se pored predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza Steve Tkalčeca i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je ujedno bio i izaslanik premijera Andreja Plenkovića te Tonči Glavina, državni tajnik Ministarstva turizma, Krešimir Šamija, zamjenik Državne tajnice Središnjeg državnog ureda za šport i Željko Jerkov, dopredsjednik HOO- a. Završetak kongresa na završnom svečanom banketu razgalili su kombinacija gimnastike GK Marjan i Tijardovićevih arija koje je izvela sopranistica Marija Buzdovačić. Monfrinom je KUD Brodosplit prošetao sudionike kroz „tisne splitske kale". Zabava je nastavljena plesom do kasno u noć. Na kraju je izvršni organizator dobio najviše pohvale za kako su Europljani rekli "najbolji kongres ikad održan" i dali ocjenu kako je organizacijski Split spreman i za veće gimnastičke priredbe. Sinergija sporta i turizma donijela je preko 1000 noćenja, potrošnju u zimskim danima, a mnogi su obećali ponovo doći. 

Bravo za organizaciju HGS - a i domaćina GK Marjan kojemu je veliku potporu pored ostalih pružio i Splitski savez športova.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Arhiva Novosti 27. izborni kongres Europske gimnastičke federacije (UEG)