Dan splitskog sporta 2015

Jučer 15. rujna 2015. godine točno u podne u Villi Dalmacija održana je svečanost tradicionalne proslave Dana splitskog sporta na spomen otvaranja Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine, koje su u sportskom smislu značile važnu prekretnicu u izgradnji sportske infrastrukture kao preduvjeta za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Tom su prigodom uručene nagrade Splitskog saveza športova zaslužnim pojedincima i sportskim klubovima koji slave u ovoj godini svoje okrugle obljetnice osnutka.

Najznačajniju sportsku nagradu Splitskog saveza športova Trofej „Fabjan Kaliterna" koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za izuzetan doprinos u promidžbi i razvoju sporta u Gradu Splitu ove godine su dobili Srećko Ćudina i Boris Pentić dva istaknuta sportska djelatnika, nekadašnji sportaši, potom treneri i sudci, tajnici i predsjednici u svojoj dugogodišnjoj sportskoj karijeri.

Od ove godine Trofej „Fabjan Kaliterna" je dobio u dizajnerskom smislu novu dimenziju jer je zahvaljujući umjetničkom rješenju akademske kiparice Ive Sesartić to postala u pravom smislu te riječi glavna nagrada Splitskog saveza športova na što smo posebno ponosni.

Nagrade laureatima je udijelio predsjednik Splitskog saveza športova Igor Boraska.

Trofej „Mihovil Radja" za fair-play i čestitost u sportu ove godine je dobio profesor Robert Kučić ugledni sportski djelatnik koji je tijekom svih godina svoga djelovanja u sportu promicao i njegovao duh sportskog viteštva. Taj svojevrsni sportski „Oskar" rad akademskog kipara Vaska Lipovca koji se na inicijativu upravnog odbora Kuće slave splitskog sporta dodjeljuje kao nagrada za samozatajne i vrijedne sportske radnike došao je u prave ruke.

Nagradu je laureat primio iz ruku Siniše Tartaglie.

Posebne nagrade Splitskog saveza športova u povodu obljetnica osnutka klubova za ovu godinu dobili su tri splitska kluba.

Stolnoteniski klub Split za pola stoljeća djelovanja, a nagradu je iz ruku Hrvoja Akrapa preuzeo Ivo-Goran Munivrana predsjednik kluba.

Šest desetljeća u gradu pod Marjanom djeluje judo klub Split jedan od utemeljitelja splitskog judo sporta, nagradu je iz ruku dopredsjednika Splitskog saveza športova Jurice Topića preuzeo predsjednik judo kluba Split Boris Pavić.

Košarkaški klub Split koji je proglašen najboljim klubom 20. stoljeća. Žuti slave sedam desetljeća postojanja u kojem su osvojili tri europske titule te su višestruki prvaci države i osvajači Kupa. Klub koji je kroz svoju dugu povijest stvarao velikane hrvatske, europske i svjetske košarke. Nagradu je iz ruku gradonačelnika Ive Baldasara primio direktor kluba Robert Andrijić.

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Arhiva Novosti Dan splitskog sporta 2015