Dan splitskog sporta 2023.

Dan splitskog sporta slavi se tradicionalno od 15.9.2004. godine, a obilježava se na dan kada su 1979. svečano otvorene VIII. mediteranske igre koje su bile prekretnica u izgradnji sportske infrastrukture i zamašnjak budućih uspjeha splitskog sporta.

Iznimno, ove godine obilježavanje ovog Dana održano je 20. rujna 2023. u koncertnoj dvorani Hrvatskog doma Split (Tončićeva ulica 1) s početkom u 12 sati. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Grada Splita, Županije splitsko-dalmatinske, Splitskog sveučilišta, Kineziološkog fakulteta, Aspire, Turističke zajednice, Hrvatske mornarice te brojni sportaši i sportski djelatnici.
Pozdravne govore održali su Andrija Polić, predsjednik Saveza i Mario Negotić, pročelnik Službe za društvene djelatnosti Grada.
Ovom prigodom uručene su godišnje nagrade Saveza:

Najveću nagradu Saveza Trofej SSŠ-a „Fabjan Kaliterna" koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima za izuzetan doprinos u promidžbi i razvoju splitskog sporta dobili su:

  • Milivoj Bebić (vaterpolo)
  • Boro Primorac (nogomet)

Nagradu SSŠ-a „Mihovil Radja" za fair play i čestitost u sportu dobio je

  • Nanad Šarić (šah)

Posebno priznanje dobili su:

  • Hrvatski nogometni klub Hajduk u povodu osvajanje naslova viceprvaka u finalu juniorske Lige prvaka
  • Hrvački klub Split u povodu 70. obljetnice osnutka kluba

Program su vodili Anamarija Alebić i Joško Elezović. U zabavnom dijelu programa nastupila je Mješovita klapa Filip Dević.

 

 

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Dan splitskog sporta 2023.