Ukrajinski nogometaši, članovi Shakhtara iz Donjecka 29. travnja 2022. na Gripama su posjetili Kuću slave splitskog sporta.

Grupu od 25 nogometaša, uzrasta do 14 godina, u pratnji s njihovim trenerima i pratećim osobljem primili su predsjednik Splitskog saveza športova Andrija Polić i njegovi suradnici u Kući slave splitskog sporta.

Mladen Cukrov, tajnik splitskog Muzeja sporta u kratkim ih je crtama upoznao s uspjesima splitskih sportaša kroz povijest, nakon čega su nogometaši iz Donjecka krenuli u razgledavanje izložbenog prostora. Najviše ih je zanimala povijest Hajduka, kluba u kojem je igrao Dario Srna, bivši kapetan Vatrenih koji je najbolje igračke godine proživio upravo u Shakhtaru.

„Mladi nogometaši borave u Splitu već neko vrijeme jer se ne mogu vratiti u svoje domove. Htjeli smo momcima i njihovim trenerima barem na kratko odagnati misli o ratnim strahotama koje potresaju njihovu zemlju te im isto tako kazati kako im stojimo na raspolaganju za sve njihove potrebe ovdje u Hrvatskoj. Naime, Split broji preko 200 sportskih klubova i mi ćemo se potruditi da organiziramo humanitarne akcije kako bismo prikupili sredstva i pomogli ovoj djeci. Na koncu, Split je grad poznat najviše po uspješnim i slavnim sportašima. Zato smo doveli ukrajinske nogometaše na ovo mjesto jer smo pretpostavili da ih najviše zanima sportska povijest Splita, važnog grada na sportskoj mapi svijeta." Bile su to riječi Andrije Polića, predsjednika Splitskog saveza športova.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Ukrajinski nogometaši, članovi Shakhtara iz Donjecka 29. travnja 2022. na Gripama su posjetili Kuću slave splitskog sporta.