Održan okrugli stol na temu: "Nacrt prijedloga Zakona o sportu"

U četvrta 21. svibnja 2015. godine u svečanom salonu Sportskog centra Gripe u organizacije Splitskog saveza športova i Splitskog kluba olimpijaca održan je okrugli stol na temu„ Nacrt prijedloga Zakona o sportu".

Broj nazočnih na okruglom stolu potvrdio je da se radi o izuzetno značajnoj problematici jer je u tijeku javna rasprava o prijedlogu novog Zakona o sportu i sasvim je logično da se Splitski savez sportova kao krovna sportska organizacija očituje o novom Zakonu o sportu.

Moderatori okruglog stola su bili Igor Boraska predsjednik Splitskog saveza športova, Hrvoje Akrap pročelnik gradskog ureda za sport i sportsku infrastrukturu, Željko Jerkov predsjednik Splitskog kluba olimpijaca i Vlatko Škiljo glavni tajnik Splitskog saveza športova.

U otvorenoj i sadržajnoj raspravi o prijedlogu novog Zakona iznijete su mnoge primjedbe na predloženi Zakon, kao i neka dobra rješenja koja se predlažu u istom, te poslije poduže rasprave i iznošenja pojedinačnih stavova zajednički je zaključak da je „ Nacrt prijedloga Zakona o sportu" nažalost loša podloga na kojoj bi se trebala graditi budućnost hrvatskog sporta, a kako smo mišljenja da je predloženi tekst Zakona praktički nepopravljiv, i da ga nije moguće popraviti bilo kakvim intervencijama i amandmanima, predlažemo da se isti povuče iz procedure, te ćemo takav stav proslijediti predlagaču.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Održan okrugli stol na temu: "Nacrt prijedloga Zakona o sportu"