Split dobio 2 prvaka Europe u taekwondo-u

U Turskoj su na 3. Europskom para-taekwondo prvenstvu za osobe sa invaliditetom reprezentativci Luka Baković (TK Galeb) i Ivan Mikulić (TK Stkwan) osvojili dva prva mjesta i u Grad Split donijeli dvije nove Zlatne medalje u olimpijskom taekwondo sportu.

Rekordan broj elitnih para-taekwondo sportaša okupio se ovog vikenda u Turskoj na finalnim vaganjima i klasifikaciji pred početak natjecanja na Trećem Europskom para-taekwondo prvenstvu WTF-a, natjecanju kojim se želi naglasiti uključivanje taekwondo-a u program Paraolimpijskih igara Tokyo 2020. Službeno izvješće kaže da je oko 75 boraca iz 15 zemalja prošlo klasifikaciju po novim pravilima WTF-a, koja su nedavno sasvim prilagođena standardima IPC-a. Sportaši i sportašice sa manjkom udova na dvodnevnom su se turniru borili podijeljeni u po tri težinske kategorije unutar četiri različita razreda, što im je osiguralo maksimalno pošteno, ravnopravno i sigurno natjecanje.

Luka Baković u kategoriji Open M-75 kg i Ivan Mikulić u kategoriji K-44 M+75 hg postali su prvaci Europe.

Najnoviji uspjeh je još jedna u nizu potvrda kvalitetnog rada u 8 Splitskih taekwondo klubova u kojima na više od 30 lokacija vježba više tisuća sportaša, a čak pet klubova u svojim redovima imaju nosioce europskih, svjetskih i olimpijskih medalja. Ostvareni rezultati zasigurno su rezultat kvalitetnog rada i potvrda statusa taekwondoa kao rezultatski najuspješnijeg sporta u Gradu Splitu posljednjih godina.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Split dobio 2 prvaka Europe u taekwondo-u