Dan splitskog sporta

Proslavljen je Dan splitskoga sporta u nedjelju navečer na Rivi mimohodom dvije tisuće sportaša iz 84 splitska kluba. Kako nam je kazao Vlatko Škiljo, glavni tajnik Splitskoga saveza sportova nagrada "Fabjan Kaliterna" kao najveća splitska sportska nagrada za životno djelo dodijeljena je Tomislavu Biliću iz Veslačkog kluba "Gusar" i Radovanu Miškovu iz Vaterpolskog kluba "Jadran". Drugu nagradu "Mihovil Rađa" za fair play i čestitost u sportu dobio je Goran Rebac iz Košarkaškog kluba Split.

Tajnik Škiljo naglašava da četiri splitska kluba ove godine slave velike jubileje i to Klub dizača utega "Split Matadura" 50 godina, Kuglački klub "Marjan" 80 godina, Jedriličarski klub "Labud" 90 godina i Hrvatski veslački klub "Gusar" 100 godina. Povorku su uveličali orkestri limene glazbe HRM-a i Klisa.

Dato je javno priznanje i velika zahvala svim sudionicima Osmih mediteranskih igara koje su 1979. održane u Splitu, među njima Đurđici Bjedov koja je na otvaranju Igara nosila zastavu, Dušku Mrduljašu koji je u ime svih sportaša dao prisegu, te Vladimiru Pezi koji je bio predsjednik Koordinacijskog odbora Republike Hrvatske za VIII. mediteranske igre.

Koristimo ovu priliku da se još jednom zahvalimo svim sudionicima proslave Dana splitskog sporta.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Dan splitskog sporta