Održan sastanak sa predstavnicima najuspješnijih klubova pojedinačnog sporta

Splitski savez športova je prošli tjedan održao sastanak sa predstavnicima najuspješnijih klubova pojedinačnog sporta: ASK Ivan Veštić, Bob klub 2000 Ivan Šola, Klub daljinskog plivanja Slaven Šitić, Gimnastički klub Marjan Deni Borozan, Jedriličarski klub Labud Marin Mišura, Jedriličarski klub Mornar Damir Višić, Akademski judo klub Student Dragomir Tavra, Judo klub Pujanke Slobodan Preradović, Taekwondo klub Marjan Toni Tomas, Hrvatski veslački klub Gusar Mirko Ivančić, dok su ispred Saveza bili prisutni Igor Boraska predsjednik, Jurica Topić dopredsjednik i Vlatko Škiljo glavni tajnik.

Sastanak je organiziran sa namjerom da se pozvanim predstavnicima prezentira prijedlog dopuna i izmjena Statuta, te ukaže na probleme u svezi financiranja ukupnog sporta a poglavito najuspješnijeg pojedinačnog sporta.

Tom prilikom iznesena su razna zapažanja na rad Saveza, ali je i konstatirano da je nužno uspostaviti bolju komunikaciju kako između Saveza i klubova tako i između Saveza i Grada.
Zajednički je zaključak da je u ovakvim teškim prilikama za sport nužno voditi računa da se sačuva jezgra kvalitete i održi sustav, jer postoji opravdana bojazan da će cijeli sustav sporta kolabirati.

Što se pak tiče Izmjena i dopuna Statuta ( broj predstavnika i način glasovanja na Skupštini ), Savez je izradio svoj prijedlog izmjena, ali je načelno dogovoreno da se ipak sačeka prijedlog kategorizacije sportova koji se izrađuje u Gradu, te će se potom dogovoriti konačni prijedlog i odrediti datum održavanja Skupštine.

Na kraju je zaključeno da je nužno češće održavati ovakve sastanke, jer je to najbolja prilika da se čuju problemi koji tište ukupni sport a naročito one najuspješnije. Upravo zato će i u buduće Splitski savez športova organizirati ovakve sastanke s ciljem da se ukaže kako samo zajedničkim snagama možemo utjecati da se problemi počnu rješavati, te stvarati platformu na kojoj ćemo graditi bolju budućnost splitskog sporta.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Održan sastanak sa predstavnicima najuspješnijih klubova pojedinačnog sporta