Tradicionalna svečanost dodjele priznanja splitskim sportašima

Impresivna brojka od 105 seniorskih prvaka države u gradu pod Marjanom može samo oduševiti i natjerati na još jedan standing ovation za „najsportskiji grad na svitu". Istina je da je Split raznovrsan po pitanju sporta, nema onoga kojeg naše dite neće svladati u tren oka i donijeti, makar titulu osvajača Kupa ili prvaka države. No brojke su svakako lijepe, bude nadu da je splitski sport udahnuo punim plućima i da je vrijeme za povratak na dane stare slave.

Splitski sport u protekloj 2013. godine ipak su najviše proslavili oni koji su osvajali naslove na međunarodnim natjecanjima u seniorskoj konkurenciji. Prije svih jedriličari Tina Mihelić (Labud) svjetska prvakinja i i mediteranska prvakinja u klasi laser radial i Tonći Stipanović (Mornar) europski prvak i mediteranski prvak. Potom kickboksači Andreja Ivas (Lotus), Tomislav i Zvonimir Čikotić, Helena Jurišić, Ana Bajić (svi iz Mornara), Nives Radić, Marija Malenica, Agro Preteni, Luka Tomić, Mate Rudan, Zvonimir Martić, Marija Bodač (svi Pit Bill), taekwondo sestre Lucija i Ana Zaninović (Marjan), atletičar Martin Marić (ASK), judaši Tomislav Marijanović i Marijana Mišković (AJK Student).

Uz seniorske medalje u Split je došlo još 39 odličja sa svjetskih i europskih prvenstava u mlađim uzrasnim kategorijama i to iz atletike, jedrenja, juda, kickboxinga, tajlandskog boksa, košarke, taekwondoa i vaterpola. Te uz to ništa manje vrijednih i deset međunarodnih medalja za osobe s invaliditetom potrebama, Ivan Mikulić iz parataekwondoa, Melani Lušić u curlingu, Mario Bašić, Oliver Lušić, Marjan Turković, Ilija Perak i Pero Jukić rukomet za gluhe, Helena Dretar Karić, Anđela Mužinić i Dinko Obilinović u stolnom tenisu za invalide.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Tradicionalna svečanost dodjele priznanja splitskim sportašima