Dodjela nagrada HOO-a splitskim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima

Na godišnjoj dodjeli nagrada HOO-a koja je održana u hotelu West Inn u Zagrebu 17. prosinca 2013. godine splitski sport bio je više nego dostojno zastupljen sa četvero laureata. Nagrade HOO-a su dobili:

  1. Tonći Antunović, Jedriličarski klub „Labud", najuspješniji hrvatski trener u 2013 godiini u izboru HOO-a
  2. Hana Dragojević, Jedriličarski klub "Labud" i Vedran Bakač, Stolnoteniski klub „Split", nagrada HOO-a za "Fair play"
  3. Ivo-Goran Munivrana, glavni tajnik Splitskog saveza športova, nagrada HOO-a "Matija Ljubek" za životno djelo

ČESTITAMO!!!

Tonči Antunović trener godine

Tonći Antunović uzeo je nagradu za trenera godine u izboru HOO-a kao trener Tine Mihelić, koja je u listopadu ove godine na Svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u Kini postala prva Hrvatica s naslovom svjetske prvakinje u jedrenju.

Tonći Antunović je nagradu za trenera godine podijelio s kolegom iz veslanja Nikolom Bralićem, trenerom zlatnog četverca na pariće.

 

 

 

 

Hana Dragojević i Vedran Bakač dobitnici godišnje nagrade HOO-a za fair-play

Hana Dragojević, jedrenje

Na jedriličarskoj regati za kadete Opatija Spring Cup koja se održala 7. travnja 2013. godine, jedriličarka JK Labuda Hana Dragojević spasila je dječaka Marka Smolića iz JK Val kad mu se prevrnula jedrilica, jer se on zapetljao o konopce jedrilice u poziciji iz koje se nije mogao sam izvući.

Hana Dragojević jedrila je taj plov među vodećima, ali nakon što je čula Markove prestrašene i glasne pozive u pomoć, odustala je od regate. Skrenula je s rute, te došla do prevrnute Markove jedrilice i odmah skočila u more kako bi pomogla Marku. Podigla je njegovu prevrnutu jedrilicu i oslobodila ga od konopaca, te ga tim činom spasila.

Hana je zbog ovog nesebičnog čina već dobila nagrade od organizatora regate ''Opatija Spring Cup'' i kluba JK Val iz kojeg dolazi spašeni Marko Smolić.

 

Vedran Bakač, stolni tenis

Vedran Bakač, juniorski stolnoteniski reprezentativac i član Stolnoteniskog kluba "Split" je na međunarodnom prvenstvu Hrvatske Croatia Open, održanom u Varaždinu od 12. do 15. rujna 2013., svojim postupkom pokazao da sportsko poštenje i fair play i dalje u sportu imaju svoje mjesto.

Vedran je dodijelio suparniku zadnji završni poen u meču, kojeg je sudac već priznao njemu i njegovom partneru, zbog rubne lopte koju nitko drugi ni vidio niti imao primjedbu na odluku suca.

Zbog tog poteza je na kraju izgubljen plasman u finale značajnog ITTF međunarodnog juniorskog turnira, itekako važnog mladom igraču za daljnji napredak, te stoga dodatno doprinosi izuzetnosti ovog postupka.

 

Ivo-Goran Munivrana dobio je 17. prosinca 2013. nagradu HOO-a "Matija Ljubek" za životno djelo.

Da je nagrada došla u prave ruke, najbolje govori športski životopis laureata.

Ivo-Goran Munivrana, glavni tajnik Splitskog saveza športova dugogodišnji je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza (HSTS-a) i aktualni zamjenik predsjednika Europske stolnoteniske federacije (ETTU).

Sportsku natjecateljsku karijeru počeo je šezdesetih godina prošlog stoljeća kao igrač odbojke. Kao član prve postave Odbojkaškog kluba iz Kaštel Starog osvojio je dvije titule prvaka Hrvatske za juniore 1964. i 1965. g. Dolaskom na studij u Zagreb prelazi u stolnoteniski šport nastupajući u I. hrvatskoj i II. jugoslavenskoj ligi.Nakon završetka studija, početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, postaje trener u stolnoteniskom klubu u Splitu, kada se stolni tenis vraća na športsku scenu Splita. Aktivno sudjeluje u organizaciji Mediteranskih igara 1979.g. u Splitu kao pomoćnik glavnog tajnika za stolni tenis. Za uspješan trenerski rad, kao i promidžbu stolnog tenisa, dobio je 1986.g. Trofej Hrvatskog stolno teniskog saveza.

Osamostaljenjem Hrvatske postaje 1991.g. prvi predsjednik Hrvatskog stolno teniskog saveza i tu dužnost obavlja do travnja 2008.g. kada je izabran za počasnog predsjednika HSTS-a. Godine1992. postaje prvi vrhovni međunarodni sudac u Hrvatskoj. Jedan je od idejnih inicijatora ponovnog uspostavljanja Stolno teniskog saveza mediteranskih zemalja MTTU (1994.g.), bio je njegov dopredsjednik, a prvo obnovljeno prvenstvo Mediterana u stolnom tenisu (nakon više od 20 godina) organizira se 1996.g. u Splitu,kao i Europa TOP 12 1999.

Od 1996. do 2000.g. predsjednik je Tehničke komisije Europske stolnoteniske federacije ETTU. U travnju 2002.g. izabran je za dopredsjednika ETTU-a i tu dužnost je obavljao do 2012.godine. Od mjeseca svibnja 2005.g., u razdoblju od jedne godine, obnašao je dužnost dopredsjednika Svjetske stolnoteniske federacije ITTF. Prije nešto više od mjesec dana (5. listopada 2013.) godine izabran je za zamjenika predsjednika ETTU-a. 

Na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu 2002.g. u Zagrebu primio je, kao osobno priznanje, po prvi puta dodijeljeni "Zlatni reket" ETTU-a.

Od 1994. do 1998.g. bio je predsjednik Splitskog saveza športova.

Jedini je član je Hrvatskog olimpijskog odbora koji u njemu djeluje od njegova osnivanja pa sve do danas, a od 2000. do 2008.g. bio je i njegov dopredsjednik.
Od 2008. do danas član je Vijeća HOO-a.

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Dodjela nagrada HOO-a splitskim sportašima, trenerima i sportskim djelatnicima