Veliki dan hrvatskog sporta: Splitski sportaši i treneri dominirali

U Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb održana je tradicionalna godišnja svečanost - Veliki dan hrvatskog sporta, na kojoj je Hrvatski olimpijski odbor proglasio i nagradio najuspješnije sportašice i sportaše u godini na izmaku. Od ove godine uvedena je i kategorija za najuspješnije pojedince i momčad/ekipu u neolimpijskim sportovima i(ili) neolimpijskim disciplinama unutar olimpijskih sportova.

U HOO-ovu izboru s dominacijom predstavnika olimpijskih sportova, najuspješnije sportašice 2022. godine iz splitskih klubova su: svjetska prvakinja Barbara Matić (Judo klub Pujanke) i svjetska i europska prvakinja Lena Stojković (Taekwondo klub Marjan) .

Najuspješniji sportaši su europski prvak u bacanju kugle Filip Mihaljević (ASK) i brončani sa SP-a u klasi ILCA 7 Filip Jurišić (Jedriličarski klub Mornar).

Naslov najuspješnije muške sportske ekipe (momčadi) dijele nogometna reprezentacija - za broncu na SP-u u Katru, a njen član je bio Marko Livaja (HNK Hajduk) i vaterpolska reprezentacija koja je osvojila zlatnu medalju na EP-u u Splitu, a za nju su nastupili članovi Vaterpolskog kluba Jadran: Luka Bukić, Rino Burić, Jerko Marinić Kragić i Ivan Domagoj Zović.

Naslov trenera godine dobili su Vladimir Preradović (Judo klub Pujanke) i Veljko Laura (Taekwondo klub Marjan).

U novoutemeljenoj kategoriji Izuzetni rezultat u neolimpijskim sportovima i neolimpijskim disciplinama, premijerni ekipni/momčadski dobitnik bila je ženska hrvatska karate reprezentacija, a njena članica bila je Lea Vukoja (Karate klub Sokol).

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Veliki dan hrvatskog sporta: Splitski sportaši i treneri dominirali