Splitski savez športova organizirao je interaktivnu prezentaciju stanja i potreba sporta u našem gradu

Splitski savez športova organizirao je interaktivnu prezentaciju stanja i potreba sporta u našem gradu, a koja je bila namijenjena gradskim vijećnicima koje se željelo podrobnije upoznati s potrebama splitskih sportaša, posebno vrhunskih, kojima su njihovo razumijevanje i pomoć neophodni. Našem pozivu odazvali su se i gradonačelnik Ivica Puljak te njegov zamjenik Antonio Kuzmanić. Prezentacija je održana 23.11.2021. u kino sali HNK Hajduk s početkom u 18 sati.

Kako o odlukama Gradskog vijeća ovisi budućnost splitskog sporta – njegova masovnost ali i izvrsnost, u nastojanjima da prezentacija bude što uspješnija, na prezentaciju je pozvana nekolicina splitskih olimpijaca, paraolimpijaca te osvajača medalja sa svjetskih prvenstava. Bitna je bila i medijska popraćenost i njihova pomoć pa su u tu svrhu pozvani predstavnici novina, televizije i radija.

Nadamo se da smo vijećnicima uspjeli približiti naša razmišljanja, uvjeriti ih kako je vrijedno ulagati u sport koji ima sve veću kulturnu, socijalnu ali i gospodarsku važnost. To je ljudski kapital koji našem gradu i državi donosi velike benefite, potiče na izvrsnost, toleranciju i postaje značajan element u razvoju društva i države; otvara nam put globalnoj prepoznatljivosti, otvara nam put prema boljem sutra.

 

 

 

RSS

Nalazite se ovdje: Home Novosti Splitski savez športova organizirao je interaktivnu prezentaciju stanja i potreba sporta u našem gradu